Двамата български студенти, които се прибираха от китайския град Ухан,

...
Двамата български студенти, които се прибираха от китайския град Ухан,
Коментари Харесай

Пристигналите от Ухан български студенти нямат коронавирус

Двамата български студенти, които се прибираха от китайския град Ухан, са признати във Военномедицинска академия в положително положение и не са носители на ковид.

”Тази заран са в положително положение, усмихнати и настанени в стаи с следен достъп – с негативно налягане, с хепа филтри, с цел да се избегне хипотетично заразяване на пространството. Днес продължаваме с новите проучвания “, сподели полк. Георги Попов, шеф катедра ”Инфекциозни болести”.

Студентите дойдоха у нас от Франция с военния аероплан ”Спартан “ и бяха съпроводени по време на полета от екип на ВМА.

Те ще прекарат целия карантинен интервал в катедрата по ”Инфекциозни болести” към ВМА. На момчето и момичето им предстоят нови проби за ковид след няколко дни, с цел да се отхвърли опцията да са се заразили по време на полета.

”С отменянето на полети на много авиолинии от Китай, понижа и потокът от хора, които идват от там. Освен на Летище София, екипи от медицински експерти има още на летищата във Варна и Бургас. Ако е належащо ще разпоредим спомагателни ограничения “, уточни основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, представен от бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР