Двамата български медалисти от завършилото наскоро в Мексико Световното първенство

...
Двамата български медалисти от завършилото наскоро в Мексико Световното първенство
Коментари Харесай

Модерният петобой пали децата с презентация в парк Възраждане в понеделник

Двамата български медалисти от приключилото неотдавна в Мексико Световното състезание по съвременен петобой ще бъдат част от презентацията, която родната федерация провежда в понеделник в парк Възраждане в Зона Б 5 от 13.00 часа. На комплекса " Спортна София " ще бъде построен специфичен щанд, където искащите ще могат освен да се срещнат, само че и да се пробват като умения в няколкото спорта, която се сплотяват в модерния петобой.

Всеки ще може да опита дали има тъкмо око в стрелбата със специфичните лазерни револвери или да хване шпагата за виртуален двубой. Майстори на фехтовката в атрактивни одежди пък ще създадат възстановка на боеве с същинско оръжие, а за малчуганите се планувани мечове от безвреден плексиглас. Специална мултимедия пък ще показва в детайлности всеки едни от спортовете в петобоя: фехтовка, плуване, езда, пукотевица и тичане. Демонстрациите и срещите са част от огромния празник, в който са планувани изяви в общо 30 разнообразни спорта.

Бонус за присъстващите ще бъде опцията да се срещнат, да беседват и да се снимат с българските медалисти от Световното състезание по съвременен петобой в Мексико. Явор Пешлеевски и Тодор Михалев ще бъдат на щанда и ви чакат с цел да опишат повече за шампионата, за своите обичани дисциплини и за бъдещия си сложен път към Олимпиадата в Токио 2020. До тях ще са и младите гении на българския петобой, които след броени дни отпътуват на Олимпийските юношески игри в Буенос Айрес - Зорница Стоилова и Христо Панайотов, които ще показват страната в Аржентина идващия месец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР