Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град

...
Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град
Коментари Харесай

Двамата българи от Ухан пристигнаха във Франция, Борисов благодари на Макрон

Двамата български жители, декларирали, че желаят да изоставен китайския град Ухан по отношение на разпространяването на новия ковид, дойдоха във Франция. Те бяха евакуирани с френски аероплан в границите на общоевропейска интервенция, оповестиха от пресцентъра на външното ни министерство.
Самолетът се приземи на летище в град Истр, Южна Франция в 15:32 ч., българско време, на 2 февруари. На борда на самолета има 251 пасажери от десетки националности. Веднага след идването във Франция е основана организация българските жители да бъдат доведени в България с военно-транспортния аероплан „ Спартан “, придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия. Те ще останат във ВМА под карантина.
Министерството на външните работи посредством посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, спомага за заминаването на българските жители от Китай. Общоевропейската интервенция по улеснение на жителите на съответните страни, в това число и българските, да изоставен Ухан бе проведена от френските управляващи в съдействие с управляващите на Китай.
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до президента на Френската република Еманюел Макрон, в което от името на българското държавно управление и от свое име показва голяма благодарност за съдействието, което Франция оказа за извеждането на двамата български жители от град Ухан, Китай. „ Българските жители ще запазят топъл спомен за решителните дейности на Франция, за проявената изключителна съпричастност и взаимност в този сложен за цялата интернационална общественост миг, в който тя оказа помощ за спасяването от ковид на жителите на десетки страни “, акцентира министър председателят Борисов в писмото си до френския президент Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР