Двама зъболекари в Смолянско са засечени с пломби фантоми, заради

...
Двама зъболекари в Смолянско са засечени с пломби фантоми, заради
Коментари Харесай

Зъболекар правил пломба на изваден зъб, негов колега

Двама зъболекари в Смолянско са засечени с пломби фантоми, поради което са прекъснати договорете им с Регионалната здравна каса. Това заяви шефът на касата в Смолян доктор Кузман Делов. При единият от стоматолозите е открито, че е отчел изработката на пломба на изваден зъб, а негов сътрудник пък е направил сходна услуга единствено по документи. В първия случай, даже се водили каузи, само че Районната каса ги е спечелила и към този момент въпросният ортодонт няма контракт с нея.

През деветмесечието на 2018 година РЗОК-Смолян е направила общо 286 инспекции, установени са 444 нарушавания, наложените наказания са за към 50 000 лв.. Н еправомерно получените суми, които назад са взети също са към 50 000 лева

„ С годините понижават допусканите неточности и се усилва стриктността в работата на контрольорите. Те ревизират всички действия. Зад тези числа стои доста сериозен труд и в събота, и в неделя, и в празничните дни, правят се и изненадващи инспекции. Аз съм удовлетворен от работата на контрольорите в Здравната каса ”, разяснява доктор Гелов.

По думите му, през деветмесечието на годината в Здравната каса са получени и тъжби от жители и пациенти, по към една на месец, само че в множеството случаи те са провокирани от прочувствените настроения на пациентите, тъй като до момента съвсем не са открити пропуски в активността на лечебните заведения. „ В общи линии няма фрапиращи нарушавания и основателни тъжби, които да бъдат притеснителни ”, добави шефът на РЗОК-Смолян.

Общо 240 са договорите, които РЗОК-Смолян е сключила, като от тях 65 са с персонални лекари, 39 със експерти самостоятелни практики, 1 с ДКЦ, 6 с медицински центрове. Сключени са контракти с лаборатории от общините Смолян, Златоград, Мадан, Рудозем и Девин. Стоматолозите от смолянска област, които имат контракт със Здравната каса са 103-ма. Има и 6 групови практики. Седем са договорите за болнична помощ. 32-а с аптеки. По-голямата част от аптеките са в Смолян. -->

„ Няма община в региона, в която да няма аптека, само че пък нямаме денонощна такава ”, сподели шефът на РЗОК-Смолян доктор Кузман Гелов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР