Двама врачани са се разболели от туберкулоза през изминалата седмица,

...
Двама врачани са се разболели от туберкулоза през изминалата седмица,
Коментари Харесай

Пазете се! Туберкулоза, коклюш, ламблиоза и салмонелоза повалят врачани

Двама врачани са се разболели от туберкулоза през миналата седмица, научи организация BulNews. Данните на здравните управляващи демонстрират, че за миналите седем дни на територията на региона има открит по един случай на заразяване с коклюш, ламблиоза и салмолелоза.
Туберкулозата е заболяване, което в случай че не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Ламблиозата не е толкоз постоянно срещаното заболяване. То се предизвиква от микропаразит, който населява дванадесетопръстника, тънките вътрешности и жлъчните пътища. При неприятна хигиена децата се заразяват посредством нечисти ръце, с храната и водата. Важно е да се знае, че острата форма на ламблиоза се демонстрира като ентероколит с чести изхождания, с смес на слуз и кръв в изпражненията. При хроничната форма децата имат коремни болки, стомашен дискомфорт, неприятен вкус и отичане на корема от газове в червата.
Коклюшът, или магарешка кашлица, също засягат най-вече малчуганите. Характерното за него е кашлица с проходим темперамент и неспособност пациентът да си поеме въздух, от което устните и езикът посиняват.
От здравната работа оповестяват, че записаните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са едвам 6 случая.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР