Двама войници от мироопазващите сили на ООН в Мали загинаха

...
Двама войници от мироопазващите сили на ООН в Мали загинаха
Коментари Харесай

Загинаха двама миротворци при бомбен атентат

Двама бойци от мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Мали починаха при бомбено нахлуване - шестия случай с военни от задачата за по-малко от две седмици, съобщи Асошиейтед прес.

Двама египетски бойци били убити, а един - ранен, когато бронетранспортьорът им се натъкнал на заложено край пътя самоделно взривно устройство в централната част на западноафриканската страна през вчерашния ден, заяви представителят на международната организация Стефан Дюжарик. Той посочи, че " сините каски " на Организация на обединените нации ескортирали граждански ескорт, който пътувал от Дуенца за Тимбукту.

Това е шестият случай с мироопазващата интервенция на Организация на обединените нации в Мали от 22 май и втората смъртоносна офанзива тази седмица, обърна внимание Дюжарик.

Един йордански боец бе погубен, а трима - ранени, при терористично нахлуване против конвоя им в сряда.

Мали има проблеми с ислямистки бунтовници от 2012 година Основната задача на 18-хилядната мироопазваща интервенция на Организация на обединените нации в страната е да пази цивилното население, отбелязва АП.

Най-малко 255 " сини каски " и други чиновници са починали в Мали от 2013 година, сочат данни на организацията. Това е най-смъртоносната измежду десетината мироопазващи интервенции на Организация на обединените нации по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР