Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72

...
Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72
Коментари Харесай

Задържаха двама военни за изнасяне на класифицирана информация

Двама военнослужещи от Министерството на защитата са арестувани за 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София по съмнение за изнасяне на класифицирана информация в интерес на непозната страна. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Задържането е станало вследствие на извършени оперативно-следствени дейности на службите за сигурност.

 Задържаха няколко души по съмнение за шпионаж в интерес на Русия Виж още

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Властите към момента не удостоверяват дали дейностите са свързани с акцията против съветски шпиони у нас.

По-рано беше извършена огромна интервенция на ВКП, ДАНС и Министерство на вътрешните работи против изнасянето на секретна държавна информация.

" Поздравления за сътрудниците, които работят, с цел да защитят ползите на България! ", разяснява в Twitter случая основният прокурор Иван Гешев. Към думките си той прибави фотография на откъс от военачалник Иван Колев, който гласи:

" Кавалеристи, Бог ми е очевидец, че съм благодарен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят в този момент казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки зложелател, който пречи за обединяването на България! ".

Поздравления за сътрудниците, които работят, с цел да защитят ползите на България!
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР