Двама военни загинаха в петък в източната част на Перу

...
Двама военни загинаха в петък в източната част на Перу
Коментари Харесай

Лидерът на перуанската терористична организация Сендеро луминосо е ранен сериозно при сблъсък с армията

Двама военни починаха в петък в източната част на Перу при конфликти с бойци на терористичната организация " Сендеро луминосо " ( " Сияйна пътека " ), чийто водач Виктор Куиспе Паломино, по прякор " Другаря Хосе ", е съществено ранен, заяви перуанското министерство на защитата, представено от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Перуанската войска и полиция започнаха в четвъртък интервенция против членове на " Сендеро луминосо " в региона на Вискатан. Те са съумели да доближат серия от лагери на терористичната организация, в това число мястото, където се е намирал Другаря Хосе, оповестява министерството. Няколко души от обкръжението му са убити, а той е съществено ранен, съгласно изказването.

Армията и полицията са съумели да конфискуват по време на интервенцията " оръжия, съоръжение, компютри, голям брой книги и документи ", съгласно прессъобщението.

Командването на перуанските въоръжени сили " надълбоко съжалява " за загубата на двамата военни, офицери от армията и флота.

В региона Вискатан се отглежда кока и се укриват последните членове на организацията, детайли от партизаните от " Сияйна пътека ", които обезпечават отбрана на наркотрафика. През март предходната година вторият човек в " Сендеро луминосо ", Хорхе Куиспе Паломино прочут като " Другаря Раул ", брат на водача на организацията, беше погубен в същия този район.

Въоръжената маоистка организация беше основана през май 1980 година Сблъсъците ѝ с армията са довели до гибелта на 69 000 души за две десетилетия, съгласно националната Комисия за истина и помиряване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР