Двама висши служители на Областната дирекция на МВР - Стара

...
Двама висши служители на Областната дирекция на МВР - Стара
Коментари Харесай

Двамата висши полицаи в Стара Загора хвърлиха оставки

Двама висши чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора подадоха оставки. Вътрешният министър ги изиска поради гибелта на Пламен Пенев, който умря при полицейски арест след гонене на 30 декември вечерта.

Отстранените началници са зам.-директорът на ОДМВР Стара Загора комисар Пламен Петков, който е изпълнявал функционалностите на шеф в деня на случая и шефът на охранителната полиция в града комисар Илиян Илиев.

Бившият първенец по битка Пламен Пенев е умрял от задушаване - това по неофициална информация е заключението на правосъдните медици, създали аутопсията на 58-годишния мъж.

Според източници на " По света и у нас " Пенев е бил притиснат до земята от петима служители на реда. Заради гибелта му двама чиновници на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден бяха отстранени от служба и против тях са формирани дисциплинарни производства.

Пропуски, свъзразни с подготовката и образованието на състава са регистрирани по време на срещата на вътрешния министър с шефовете на основните и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. За това Калин Стоянов е разпоредил разбор на цялата нормативна база. Целта е по-качествено образование и следващ надзор.

" Ръководството на Министерство на вътрешните работи подхваща нужните дейности. Полицейските коли да са оборудвани с камери, а всички полицейски чиновници да имат така наречен боди камери. Засилва се активността на Института по логика на психиката, с оглед взимане на точни решения в спешни и рискови обстановки и ще се акцентира на ежеседмични занятия с полицейския състав ".

Роднините на умрелия Пламен Пенев упрекват полицейските чиновници в брутално принуждение. Адвокатът им към момента няма публична инфромация за резултатите от аутопсията.

" Все още моите упълномощителки не са разпитани и нямат статута на потърпевши лица в досъдебното произвеждане. Освен това Наказателно-процесуален кодекс е по този начин основан, че на процедура потърпевшите имат опция да се срещнат с материалите едвам когато завърши досъдебното произвеждане ", сподели Емануил Йорданов.

" Неотдавна беше и казусът с Дебора, около който се изнесе информация, че става въпрос за някаква рутинна процедура в Стара Загора, на която никой не е обръщал внимание ".
В " Денят стартира " престъпният психолог Неделчо Стойчев разяснява, че служителите на реда са подценили обстановката в тази ситуация с Пламен Пенев.

" И за това в последна сметка се е стигнало до едно непозволено най-вероятно отношение по отношение на него. този смъртен излаз ", сподели доцент Неделчо Стойчев - престъпен психолог.

" Това струпване на служители на реда към някого или нещо какъв смисъл има и какво могат да вършат те, с изключение на да бият ", попита юристът на фамилията.

Според Неделчо Стойчев казусът е по-специфичен поради здравословното положение на Пенев.

" Преди няколко месеца той е въдворяван в психиатрията в Раднево точно поради помощта, която полицията е оказала на неговия шеф. Най-вероятно скупчването на тези условия е довело до това негово, нелогично общо взето държание и методът, по който той се е опитал да се опълчва на служителите на реда.

" Пострадалият е имал здравословни проблеми в реалност, само че се е лекувал и това не мисля, че има някакво отношение към досъдебното произвеждане, което се води, тъй като тук става въпрос за породена гибел ", безапелационен е юрист Емануил Йорданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР