Двама висши прокурори, които вече са напуснали системата, земеделският министър

...
Двама висши прокурори, които вече са напуснали системата, земеделският министър
Коментари Харесай

Разпитите в МВР: Говорят привиканите Николай Кокинов и Мирослав Найденов

Двама висши прокурори, които към този момент са напуснали системата, земеделският министър в първия кабинет „ Борисов “ и следователка от Националното разследване са били извикани да дадат пояснения.

И от Министерство на вътрешните работи, и от прокуратурата потвърдиха за разпитите. „ В хода на инспекцията някогашни магистрати и настоящ чиновник на Национална следствена служба, в качеството му на жител, са били поканени в основната дирекция, с цел да дадат писмени сведения “, прецизират от вътрешното ведомство.

Става дума за сигнал на предприемач от 2009 година, заплашван от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, научи bTV. А преди седмици за подобен сигнал заяви служебният министър Бойко Рашков в предаването на Сашо Диков по „ Евроком “.

„ Има данни за осъществяване на закононарушение на един от министрите на Борисов. Напрактика, министър-председателят се е застъпил за своя министър и е принуждавал този човек да отдръпна своите показания, които, в случай че те бяха останали, този министър щеше да влезе в пандиза. Защото става дума за 200 хиляди лева към оня миг “, сподели тогава Рашков пред журналиста.

Разпитаните обаче са подписали протоколи да не разгласяват информация. Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов беше сбит. „ Бях извикан в полицията и дадох пояснения. Няма да разясня тематиката на инспекцията “, сподели той.

С някогашния началник на следствието и заместник-главен прокурор Бойко Найденов не се свързахме. Бившият основен прокурор и сегашен ръководител на Конституционния съд Борис Велчев отхвърли да е викан и добави, че в случай че бъде свикан, ще се отзове.

На разпит преди дни е бил и ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов. „ Бях извикан в Главната дирекция, дадох показания. Питаха ме небивалици, с които се пробват да уязвят един някогашен министър председател “, изясни някогашният министър.

Бойко Борисов дефинира протичащото се като предизборно мероприятие, проведено от „ всякакви пияници “.

„ Те би трябвало да ме викнат другата, по-другата седмица. Изборите са след 3 седмици. Там вие ще сте предизвестени. Ще има панаир.
Сега разиграват целият този панаир, целият този цирк – не против прокурори, следователи или предприемачи. Целта съм аз. Тормозят хората там, чудят се по какъв начин да изсмучат нещо. Търсят очевидци като гневни – отнякъде някой да е чул, ей по този начин – кошаревски да е “, разяснява ръководителят н ГЕРБ.

Борисов чака да бъде разпитан в навечерието на вота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР