Двама висши иракски офицери бяха убити вчера при удар на

...
Двама висши иракски офицери бяха убити вчера при удар на
Коментари Харесай

Двама висши иракски офицери бяха убити при удар на турски дрон в северен Ирак

Двама висши иракски офицери бяха убити през вчерашния ден при удар на турски дрон в Ирак, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес. Нападението било осъществено в северен Ирак, където Анкара счита, че е в правото си да бомбардира позициите на неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия /ПКК/, считана за терористична организация от Турция, Европейския съюз и Съединени американски щати.

Това е първият случай, при който турската интервенция против кюрдските бунтовници в северен Ирак предизвиква гибелта на високопоставени иракски военни, отбелязва АП.

Дронът изстрелял ракета против автомобил на иракските гранични войски в региона на Брадост, северно от Ирбил. При нападението починали двама генерали и водачът на автомобила.

Двама представители на иракските сили за сигурност декларирали, че командирите на граничните войски били убити, откакто провели загадка среща с членове на ПКК. По-рано през вчерашния ден имало конфликти сред бунтовници от ПКК и иракски бойци и срещата била незабавно проведена, с цел да се успокои напрежението.

В отговор на офанзивата Багдад анулира плануваната за на следващия ден аудиенция на турския министър на защитата в Ирак, а външното министерство извика турския дипломат, с цел да му връчи протестна нота.

Президентът на Ирак окачестви нападението като "опасно нарушение на суверенитета на Ирак " и прикани Анкара "да приключи всичките си военни интервенции ", предава Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР