Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на

...
Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на
Коментари Харесай

Министър Терзийски: Двама служители са наказани за акцията на сгрешен адрес |

Двама високопоставени чиновници на ГДБОП са осъдени за интервенцията на неверен адрес в столичния квартал " Левски Г ". Това заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

" Проверката завърши. Установени са дисциплинарни нарушавания на двама чиновници, единият от които е на високо управително равнище в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и са наложени санкции на тези чиновници ".

Вместо в блок 7, екипът е дошъл на адрес в блок 4 в квартал " Левгски-Г ", сподели министърът в Народното събрание седмица след случая.

Относно митингите на чиновници на Министерство на вътрешните работи, които упорстват за по-високи заплати Терзийски изясни, че е поканил един от синдикатите на диалози за изясняване на разликите, свързани с нарастването на заплатите на служителите на реда.

" Не сме спирали да водим неофициални разговори с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има разнообразни претенции от тяхна страна. Водим добър разговор. Нещата, които се трансформират и в нормативната база, и във финансов аспект, са много резултатни ", сподели още Терзийски.

Той добави, че ще се водят диалози с всички синдикати в Министерство на вътрешните работи.

По думите му " нарастването от 10% за над 48 хиляди чиновници е много сериозна сума - възлиза на повече от 154 млн. лв.. Не бих споделил, че е общоприета тази сума или малко това нарастване ".

За инспекциите на полицията, свързани с разпорежданията на здравното министерство и локалните управляващи Терзийски съобщи, че е предоставено да се следи карантинирането на над 28 400 лица в страната. " Извършваме инспекции и спомагаме на здравните органи в изискванията на епидемиологичната конюнктура ", акцентира той.

" Нашата цел не е да наказваме нарушителите на наредбите, а да предотвратим самите нарушавания. Ако забележим човек, на който маската му е на брадата или в джоба, просто го предизвестяваме да я постави. Съобразяваме се и с всички заповеди на локалната власт ", добави отрасловият министър. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР