Двама въоръжени мъже на мотоциклет са простреляли и убили известен

...
Двама въоръжени мъже на мотоциклет са простреляли и убили известен
Коментари Харесай

Известен журналист в Гърция застрелян от въоръжени на мотор

Двама въоръжени мъже на мотоциклет са простреляли и умъртвили прочут гръцки публицист наоколо до дома му в гръцката столица Атина, заяви полицията, представена от " Ройтерс ".

Георгиос Караиваз, публицист деец от частната телевизия STAR TV , беше добре прочут на гръцката аудитория като престъпен кореспондент , като е отразявал полицейски истории и престъпността.

Полицията посочи, че Караиваз е бил убит в ранния следобяд през днешния ден от двама души на мотор, които са изстреляли няколко патрона в квартал Алимос, в южната част на Атина, до момента в който е слизал от колата си пред дома си .

Единият от нападателите е бил облечен във военни облекла, като са употребявали заглушител, тъй като съседите не са чули изстрели.

Гангстерски убийства се случват постоянно в Атина , само че към този момент няма информации за вероятен претекст за днешната пукотевица. Полицията, занимаваща се с убийства, а не чиновници за битка с тероризма, проверява, посочи полицейски представител.

Убийството провокира потрес в Гърция, изключително измежду публицистите . Мнозина считат, че работата на Караиваз като престъпен кореспондент може да има нещо общо с бруталното му ликвидиране.

Това е второто ликвидиране на публицист в Гърция през последните 25 години .

Журналистът Сократис Джолиас е прострелян 16 пъти от близко пред дома си на 19 юли 2010 година

Крайнолявата терористична организация " Секта на революционерите " поема отговорност за убийството в изказване, което полицията счете за достоверно, защото оръжието, употребявано при убийството на журналиста, постоянно е било употребявано от терористичната формация.

Извършителите на убийството на Джолиас в никакъв случай не бяха арестувани, а полицията счита, че терористичната формация " Секта на революционерите " е дейна и до през днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР