Двама улични клоуни от Мексико са задържани от полицията в

...
Двама улични клоуни от Мексико са задържани от полицията в
Коментари Харесай

СДВР арестува уличните клоуни Котън и Моп -

Двама улични клоуни от Мексико са арестувани от полицията в София по време на зрелище на ъгъла на бул. " Витоша " и ул. " Солунска ".

Двамата братя Емилиано Нандаяпа и Диего Нандаяпа - по-известни като Котън и Моп, са арестувани на 17 юли към 20:30 ч., а са освободени към 6 ч. сутринта на 18 юли. 

" На 17 юли бяхме задържани от българската полиция в София. Бяхме затворени, облечени като клоуни. Откриха рискови предмети като гумено пиле и гумен чук. Обвинени сме в безчинство и имаме призовка за 15 август. Ще бъдем съдени и вероятно санкционирани. Истинското ни закононарушение е, че споделяме насладата с хората, като разчупваме всекидневието на един сив град ", пишат уличните актьори във Фейсбук.



Котън и Моп са обиколили над 25 страни. Пред бТВ нощес обясниха, че за тях не е извънредно да бъдат задържани. 

Според Столична дирекция на вътрешните работи те са били арестувани и разпитани. Попитани на какво съображение е карцерът, отговорът е " имало е проблеми с служителите на реда ".

Пред " Дневник "  уличните актьори описват, че служителите на реда са били комплицирани и не са знаели по какъв начин да работят. Те не са се показали и не са уведомили артистите да спрат, тъй че клоуните са траяли представлението и са поканили полицията да се забавлява с тях.



Тази обстановка още повече е подразнила служителите на реда, които извикали подкрепление и по този начин общо 10 служители на реда и три патрулни коли вземат участие в ареста, настояват Котън и Моп. На фрагментите обаче се виждат четирима служители на реда и един полицейски патрул. 

На клипове в обществените мрежи се вижда, че на няколко пъти двамата стопират придвижването. Повечето водачи и минувачи се забавляват, само че други - не. 



" Смешно е, че ни упрекват в безчинство, когато това, против което се борим, е насилието. Това не е нещо ново, вършат го и доста други клоуни по света, велики актьори като Туга или Каркоча. Не желаеме всички да са съгласни с това, което вършим. Идеята на изкуството не е да вършим красиви неща, изкуството съществува, с цел да предизвика страсти и мисли ", казва Котън.

" Искаме да играем по улиците на София още един път, знаем, че доста хора харесват това, което вършим, само че зависи от реакцията на полицията, ще решим дали да създадем представлението още веднъж тази неделя, не желаеме да тормозим никого или да заобикаляме закона ", споделя Сеси Круз, продуцент на братята.



Следващата спирка на двамата братя е Турция.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР