Двама украински войници са били убити при сблъсъци с подкрепяните

...
Двама украински войници са били убити при сблъсъци с подкрепяните
Коментари Харесай

Двама войници на Украйна убити при сблъсъци с проруските сепаратисти в Донбас

Двама украински бойци са били убити при конфликти с подкрепяните от Русия сепаратисти , оповестиха от украинската войска, при най-тежкото напоследък разразяване на сражения в техния от дълго време тленен спор, отбелязва " Франс прес ".

Украйна се бори със сепаратистите, подкрепяни от Русия, в източните области Донецк и Луганск в Донбас от 2014 година след окупирането от Москва на полуостров Крим.

Конфликтът беше в центъра на дипломатически спор в Съвета за сигурност Организация на обединените нации през вчерашния ден, където западните страни упрекнаха, че Русия блокира напъните за преустановяване на бойните дейности.
 Съединени американски щати и Европа нападнаха Русия, блокира решенията за войната в Украйна
Съединени американски щати и Европа нападнаха Русия, блокира решенията за войната в Украйна

Това стана по време на съвещание на Съвета за сигурност

Киев неведнъж е упреквал Москва и сепаратистите в подкопаване на примирието, което донесе релативно успокоение, откакто то влезе в действие през юли предходната година.

Министерството на защитата на Украйна посочи, че един боец е бил погубен от мощен картечен огън покрай село Новомихайловка, югозападно от Донецк, фактическата столица на сепаратистите.

В обособен случай различен боец е убит от снайперски огън покрай Зайцево, също в региона на Донецк, посочи ведомството на уеб страницата си.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети през вчерашния ден фронтовата линия с няколко западни посланици и съобщи, че " броят на нападенията, осъществени от сепаратисти " се е нараснал в последно време.

Зеленски сподели, че примирието е належащо за избавяне на военни и цивилни животи.

Вчера Съединени американски щати и европейските страни упрекнаха Русия, че блокира всяко решение на спора, лишил живота на повече от 13 000 души.

" Призоваваме Русия да изтегли силите си от Украйна, да приключи поддръжката си за нейните пълномощници и други въоръжени групи ", съобщи американският посланик Родни Хънтър по време на видеоконференцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Русия отхвърля да е изпращала войски и оръжие в поддръжка на сепаратистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР