Двама ученици намериха и върнаха портфейл с пари, а за

...
Двама ученици намериха и върнаха портфейл с пари, а за
Коментари Харесай

Габровски ученици намериха и върнаха портфейл с пари

Двама възпитаници откриха и върнаха портфейл с пари, а за положителната си постъпка през днешния ден получиха похвали от шефа на полицията.

На 6 септември две деца от Габрово намират в парка на „ Колелото “ пропуснат портфейл, със сумата от 350 лв., ваучери за храна на стойност 100 лв. и персонални документи в него. Без да се двоумят и за момент, момчетата вършат опит да открият притежателя му в парка.
 МВР-Габрово
Георги Стайнов на 12 години, възпитаник в VI-ти клас на СУ „ Райчо Каролев “ и 13-годишният Даниел Белчев, възпитаник в VII на СУ „ Отец Паисий “, разпитват хората, само че никой от тях не разпознава изгубената движимост. Тогава търсят помощ в габровската полиция, оповестява gabrovonews.bg.

Криминалистите от полицейското ръководство навреме откриват притежателя на портфейла и му го предават. Мъжът е изпратил похвално писмо до началника на РУ-Габрово, в което изрича признателност за проявената почтеност и героизъм от страна на двете момчета.-->

Ръководството на Областна дирекция на МВР- Габрово също изрече признателност на двамата юноши за безкористната постъпка.
 МВР-Габрово
Днес шефът на МВР-Габрово старши комисар Борислав Муеров посети образователните заведения на децата, където персонално от свое име и от името на управлението на МВР-Габрово им връчи почетни грамоти, в наличието на техните преподаватели и съученици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР