Двама ученици бяха убити, а други трима - ранени при

...
Двама ученици бяха убити, а други трима - ранени при
Коментари Харесай

Двама убити при стрелба в училище в Калифорния

Двама възпитаници бяха убити, а други трима - ранени при пукотевица в учебно заведение в Калифорния.

В 7:38 часа локално време в гимназия " Согъс " в Санта Кларита проехтяват изстрели - минути преди началото на образователните часове.

Секунди по-късно е подаден първият сигнал, а две минути по-късно служителите на реда са на мястото на нещастието.

Там откриват шестима ранени, измежду които по-късно е разпознат и обвиненият за стрелбата.

16-годишно момиче и 14-годишно момче обаче не съумяват да преживят тежките пострадвания. Останалите потърпевши техни връстници са откарани в болница.
Луи-Марк Контрерас, основен хирург в болница " Хенри Мейо ": Приехме четири жертви. Две от тях починаха от раните си. Изписахме един потърпевш, а различен е в сериозно положение.
Заподозреният е 16-годишен, който имал рожден ден.
Шериф Кент Уигнър: В Инстаграм е оповестен пост " Согъс, забавлявай се на следващия ден в учебно заведение ". Мога да потвърдя, че обявата е от неговия профил. Мога също да потвърдя, че по-късно - след случая, тя е изменена от някой, който има достъп. Това може да е хакер или другар, който знае паролата.
Засега проверяващите нямат съображение да считат, че зад стрелбата в гимназията стои формация или има идеологически подбуди.

Заради множеството набези в учебни заведения през последните години се организират специфични учения за реакция при пукотевица.

Смята се, че към 230 хиляди младежи са претърпели принуждение с оръжие в учебно заведение след нещастието в гимназия в Колорадо през 1999 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР