Двама убити и 8 задържани. Това е резултатът до момента

...
Двама убити и 8 задържани. Това е резултатът до момента
Коментари Харесай

Двама убити и 8 задържани военни след опита за преврат в Габон

Двама убити и 8 арестувани. Това е резултатът досега след опита за прелом на военни в Габон през последните дни, съобщи CNN, като цитира държавна медия.

Всички жертви и задържани са военни. По-рано беше обявено за четирима задържани и други съпричастни към пуча, които се търсят.

Войниците бунтовници против властта поеха преди дни контрола над държавното радио, като прочетоха малко изказване, обявяващо " Национален съвет за възобновяване ".

За малко те взеха и заложници. При намесата на армията, лоялна към президента, са били убити двама от метежниците, а други арестувани.

Днес представители на управляващите са инспектирали постройката на радиото, което е траяло естествената си работа.

Животът в столицата Либревил се връща към естествения си ход - учебните заведения работят, магазините още веднъж са отворени за клиенти.

Припомняме, че през вчерашния ден представител на държавното управление на Габон разгласи, че политическата обстановка в страната е " под надзор " след опита за боен прелом.

Младши офицери оповестиха по-рано, че за завзели властта, с цел да " възстановят демокрацията " в богатия на нефт Габон, където фамилията на боледуващия водач на страната е на власт в продължение на 50 години.

Настоящият водач Али Бонго наследи татко си Омар Бонго като президент през 2009 година Той беше избран отново с дребна разлика през 2016 година в избори, които бяха белязани от принуждение и обвинявания в измами.

Опитът за прелом пристигна като голяма изненада. Армията постоянно е била възприемана като лоялна към фамилията на Бонго, тъй като е доминирана от президентската армия, която в по-голямата си част идва от родния завършек на Бонго.

Бонго, който е бил отвън страната в продължение на два месеца, е получил инсулт през октомври и е бил лекуван в Мароко. Той се опита да постави завършек на слуховете за неговото здравословно положение с телевизионно послание за Нова година, в което сподели, че се усеща добре.

Войниците обявиха, че са били разочаровани от посланието, наричайки го " жалка панорама " и " неотстъпчив опит да стои на власт ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР