Двама туристи оцеляха по чудо, след като близо денонощие бедстваха

...
Двама туристи оцеляха по чудо, след като близо денонощие бедстваха
Коментари Харесай

Туристи оцеляха след гонитба с вълци и падане в пропаст в Стара планина

Двама туристи оцеляха по знамение, откакто близо денонощие бедстваха в Стара планина над Калофер , оповестява Нова телевизия.

Снощи при планински преход мъжете на 25 и на 26 години са се сблъскали с вълци, паднали са в бездна и часове наред са мръзнали в река. Няколко планински спасители са взели участие в акцията по издирването им.

Младите мъже поели от Калофер към връх Ботев в неделя по обяд при неподходящо време с мъгла, влага и вятър . Те са се придвижвали по зимната пътека на маршрута.
 Спасиха екскурзиант, паднал в 15-метров водопад край Беласица
Спасиха екскурзиант, паднал в 15-метров водопад край Беласица

Акцията е траяла 9 часа поради сложния терен

Кметът на Калофер Румен Стоянов споделя, че при зарязан трафопост туристите се натъкнали на вълци и побягнали под паника обратно. Тогава обаче пропаднали в улей, минаващ през мощно пресечена околност.

По думи на Стоянов единият от тях съумял да се задържи и траял към върха. Другият паднал до реката и вървейки по нея, стигнал до хижа " Рай ", откъдето дал по телефона координатите си на спасителите.

Другият мъж пък достигнал връх Ботев, откъдето също стигнал до хижата. Минавайки оттова, съобщил на хижаря за случилото се, който пък алармирал на ПСС. След това младежът е слязъл при колата си и е схванал какво се е случило с приятеля му.
 Спасяват екскурзиант към хижа
Спасяват екскурзиант към хижа " Рай " в Стара планина

Мъж е подплашил диво прасе и то го е ранило
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР