Двама топ мениджъри на FTX, близки до Сам Банкман-Фрид -

...
Двама топ мениджъри на FTX, близки до Сам Банкман-Фрид -
Коментари Харесай

Двама топ мениджъри на FTX се признаха за виновни

Двама топ мениджъри на FTX, близки до Сам Банкман-Фрид - Каролин Елисън и Зисяо " Гари " Уанг, са се признали за отговорни в машинация и са се съгласили да сътрудничат на прокуратурата, оповестяват международните организации. Двамата са подведени под отговорност " по отношение на ролята им в измамата, която способства за банкрута на FTX ", разяснява на конференция Деймиън Уилямс, прокурор на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк.

Елисън, някогашен основен изпълнителен шеф на сестринската компания на FTX Alameda Research и някогашна другарка на Банкман-Фрид, се е признала за отговорна по седем обвинявания и я грозят до 110 години затвор. Съоснователят на FTX Уанг се е признал за отговорен по четири обвинявания и е застрашен от 50 години. В взаимозависимост от степента на съдействие обаче те могат да получат по-леки присъди. Двамата са изправени и пред цивилен искове за машинация, повдигнати от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) и Комисията за търговия с фючърси (CFTC). И двамата са освободени против гаранция от 250 000 $.

Съобщението идва на фона на екстрадацията на Банкман-Фрид от Бахамите в Ню Йорк и способства съществено за възходящите му правни проблеми. Адвокатът на Уанг Илан Граф разяснява, че клиентът му е " поел отговорност за дейностите си и приема съществено отговорностите си като сътрудничещ очевидец ", оповестява The Washington Post.

Въпреки тяхното съдействие Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) не смекчават тона. " Г-н Банкман-Фрид, госпожа Елисън и господин Уанг са били дейни участници в скица за укриване на основна информация от вложителите на FTX ", разяснява заместник-директорът на SEC по правоприлагането Санджай Уадва. " Чрез скрито прекачване на средствата на клиентите на FTX в счетоводните книги на Alameda обвинените са скрили напълно действителните опасности, пред които са били изправени вложителите и клиентите на FTX. "

Междувременно Банкман-Фрид е упрекнат в дълъг лист от нарушавания от голям брой организации, в това число SEC, Министерството на правораздаването и CFTC. Те включват машинация на вложителите и клиентите на FTX с повече от 1,9 милиарда $, както и " скрито " източване на средства на клиенти. CFTC също по този начин твърди, че Банкман-Фрид и неговите сподвижници " са взели стотици милиони долари под формата на неприятно документирани " заеми ", които по-късно са употребявали за закупуване на недвижими парцели и политически дарения.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР