Двама топ експерти на InspirIT са избрани от организаторите на

...
Двама топ експерти на InspirIT са избрани от организаторите на
Коментари Харесай

Българи ще подготвят ИТ специалисти в Microsoft University

Двама топ специалисти на InspirIT са определени от уредниците на MSU

„ Успехът ни от предходната година сътвори атмосфера на доверие в норвежките ни сътрудници и те без съмнение повериха тази задача на нашия екип още веднъж и в по-голям мащаб ”, сподели Маргарита Наумова

Български специалисти са определени да образоват ИТ експерти в Microsoft University Norway (MSU) – просветителна стратегия, инициирана в отговор на голямото търсене на Microsoft пълномощия и дефицита на квалифицирани фрагменти в областта на осведомителните технологии.

Организаторите на MSU са поверили образованието на 17 участници в програмата, разпределени в две групи, на българските топ специалисти Маргарита Наумова и Иван Донев от ИТ компанията InspirIT. Те ще приготвят курсистите за сертификация в региона на Microsoft Data Platform BI и Advanced Analytics.

Целта на MSU е в границите на шест седмици интензивно образование да се приготвят и сертифицират експерти, които директно след завършването на университета да имат компетенцията, нужна за работа в компании-партньори на Microsoft Норвегия. Програмата дава освен опция за работа в една динамична промишленост, само че и неповторим опит, който ще бъде издирван в дълготраен проект.
още по тематиката
„ За нас е огромна чест да подготвим и проведем програмата за BI Advanced Analytics в тазгодишното издание на MSU. Успехът ни от предходната година сътвори атмосфера на доверие в норвежките ни сътрудници и те без съмнение повериха тази задача на нашия екип още веднъж и в по-голям мащаб ”, сподели Маргарита Наумова.

По нейните думи, провокациите са доста и програмата е тежка, само че дисциплината и мотивацията на норвежките студенти са впечатляващи. „ Удоволствие е да виждаш израстването им пред очите си и да станеш част от тяхната професионална кариера ”, показа Наумова.

Тя е създател на InspirIT и SQL Master Academy, един от най-изявените специалисти в региона на SQL Server в международен мащаб. Наумова ще бъде част от лекторския екип на MSU за втора поредна година, откакто през 2017 година бяха сертифицирани 10 от подготвените от нея 12 експерти.

„ Предизвикателно, отговорно, натоварващо и награждаващо – това е MSU за мен тази година. За пръв път имам достойнството да съм част от екипа лектори в програмата и преди да стартира, не подозирах какво тъкмо следва. Енергията, мотивацията, желанието и разнообразният профил на студентите е нещо, с което до момента персонално не съм се сблъсквал в дългогодишния си опит на съветник и трейнър ”, сподели Иван Донев.

„ Предизвикателно, отговорно, натоварващо и награждаващо – това е MSU за мен тази година ”, показа Иван Донев

Той е част от консултантския екип на InspirIT и преподавател в SQL Master Academy. Донев ще взе участие за първа година в MSU, като ще поеме образованието на едната от групите. „ Не е елементарно нито за студентите, нито за нас, само че дружно се учим, дружно напредваме и непрекъснато ги виждам по какъв начин попиват нови познания и стават все по-запалени по технологията. Именно това е най-зареждащото в тази стратегия ”, добави Донев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР