Двама тийнейджъри бяха задържани в руския град Саратов по обвинения,

...
Двама тийнейджъри бяха задържани в руския град Саратов по обвинения,
Коментари Харесай

Двама руски тийнейджъри подготвяли нападение срещу училище

Двама младежи бяха арестувани в съветския град Саратов по обвинявания, че подготвяли нахлуване против учебно заведение със самоделни взривни устройства и огнестрелни оръжия, предадоха международните организации.

Младежите са родени през 2005 година и са с съветско поданство. Те били дейни в интернет уеб сайтове, в които се възхвалявали всеобщите убийства и самоубийства, прецизира съветската Федерална работа за сигурност.

Учениците възнамерявали да атакуван учебно заведение в Саратов, град по поречието на река Волга. Те били арестувани в бивше бомбоубежище, където съхранявали пушка и имали желание да създадат експлозиви, следвайки указания в интернет. По време на разпитите единият от младежите споделил, че желае да убие 40 души.

Според съветските осведомителни организации от 2018 година насам Федералната работа за сигурност е предотвратила 50 планувани офанзиви против учебни заведения и е разрушила 150 групи на млади екстремисти, които са били дейни в интернет.

В края на 2018 година 18-годишен простреля 20 души, преди да се самоубие по време на нахлуване в учебно заведение в град Керч на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР