Двама тенисти, достигали до първите 25 в световната ранглиста сложиха

...
Двама тенисти, достигали до първите 25 в световната ранглиста сложиха
Коментари Харесай

Двама елитни тенисисти, играли в България, се оттеглиха

Двама тенисти, достигали до първите 25 в международната класация сложиха завършек на дългите си кариери, откакто отпаднаха в първия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Флориан Майер, на 34 години, и Жил Мюлер, на 35, са свързани и с България. Германецът Майер отстъпи на финала на чалънджъра в София през 2009-а, а левичарят от Люксембург игра четвъртфинал на шампионата на АТП през 2017 година, а тази отпадна във втория кръг.

Майер загуби в четири сета от Борна Чорич в Ню Йорк. Немецът има две трофеи и е достигал до №18 в международната класация.

Мюлер също има две трофеи на равнище АТП. Той отстъпи на „ щастливия губещ “ Лоренцо Сонего в пет сета. Той изигра последния си мач на същото място, където преди 13 години победи сензационно в първия кръг някогашния №1 в света Анди Родик.  

„ Чувствам две разнообразни неща. Малко съм печален, тъй като всичко свърши в този момент. Аз бях част от това съвсем 20 години. Но съм и доста благополучен, тъй като се надявам да имам естествен живот, да извозвам времето си с моето семейство и да си бъда вкъщи в Люксембург “, призна Жил, който е татко на две момчета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР