Двама столичани, обявени за общодържавно издирване, са задържани на ГПУ

...
Двама столичани, обявени за общодържавно издирване, са задържани на ГПУ
Коментари Харесай

Задържаха двама столичани на ГКПП „Кулата“, заподозрени в измама за близо 300 бона

Двама столичани, оповестени за общодържавно търсене, са арестувани на ГПУ " Кулата " при влизане в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Мъжете са обвинени в машинация за над 270 000 лв.. " Действията по следствието почнали през май предходната година, когато пострадал съобщил в полицията, че на разнообразни дати в интервала от 7 до 29 януари бил въведен в подвеждане от двама мъже.
Те го склонили да им даде средства, които по-късно ще му възстановят с спомагателна облага. При подхванатите процесуално–следствени дейности столичните криминалисти открили, че по еднакъв сюжет е потърпевша и жена, която също на няколко пъти е предоставяла пари на двама непознати.
В хода на следствието станало ясно, че общата сума при двете измами възлиза на 272 738 лв., оповестяват от Министерство на вътрешните работи. По случая било формирано досъдебно произвеждане, а вследствие на извършените продължителни оперативно-издирвателни  действия били открити причинителите - столичани на 24 и 34 години. 
Двамата били оповестени за общодържавно търсене и арестувани на 21 август на ГПУ „ Кулата “ при влизане в страната. След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура те са привлечени като обвинени. Те са арестувани за период до 72 часа. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР