Двама служители от НАП и НОИ в Смолян са с

...
Двама служители от НАП и НОИ в Смолян са с
Коментари Харесай

С COVID-19 са служители от НАП и НОИ в Смолян, ОбА Рудозем и шивашки цех

Двама чиновници от Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт в Смолян са с позитивни проби, от шивашки завод са три, има и един чиновник от чистотата към община Рудозем с положителен резултат.
Директорът на РЗИ доктор Мими Кубатева осведоми, че е разговаряно с ръководителите на двете държавни структури, на които е обещано наставление за цялостна стерилизация на пространствата. Вчера и през днешния ден се изследват всички контактни, като следва част от тях да бъдат карантинирани.
„ Във връзка с диагностицирани три случая в шивашки завод в Смоляне е връчено наставление за засилени противоепидемични ограничения и цялостна стерилизация на пространствата на цеха “, уточни доктор Кубатева.
Тя изясни, че управлението на цеха е известено за нужните противоепидемични ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати.
„ Там има карантинирани. Към момента няма взети нови проби. Ако се наложи, ще предприемем изследване. Цехът ще продължи да работи, като на етажа, на който е работила дамата, се прекратява работа. На останалите етажи ще продължи да работи. Положителните са измежду най-близкото обграждане на първата положителна. Общо 7-8 от най-близкото обграждане са изследвани “, добави тя.
Случаят в Рудозем е от събота. Вчера кметът на общината Румен Пехливанов вкара строги ограничения за достъп в администрацията.
Той прекрати авансово оповестените за срещи с жители приемни дни. Ограничи свободния достъп до общинската администрация, като обслужването е напълно преместено във Фронт офиса на постройката, без значение къде се намира работното място на съответния чиновник.
Въведен е режим на засилена стерилизация в постройката. Изисква се чиновниците да носят маски и ръкавици.
Пехливанов прикани към прецизно съблюдаване на персонална хигиена, носене на маски, постоянно миене на ръцете, лицето и откритите елементи на тялото.
„ Човекът е отишъл до персоналния си доктор по друга причина, има си сърдечни болести, само че той му е пуснал и ПСР-тест за всеки случай, който се оказва позитивен. РЗИ карантинираха всичките служащи на чистотата. Това са хората, които се занимават с косене и поддържане на публичните пространства. Общо взето му няма нищо, у дома си е. Не е влизал в общината, не е контактувал с другите чиновници, само че вкарваме ограниченията за да предпазим другите хора “, изясни кметът Румен Пехливанов.
Той добави, че от 11 чиновници на чистотата към общинска администрация са останали единствено двама некарантинирани, които са били в отпуска.
„ С тях каквото можем, ще поддържаме 14 дни. Ако се наложи, ще излезем в събота и неделя със чиновниците от администрацията. А ограниченията за достъп до общината ще продължат за периода на карантината, най-малко 14 дни. Ако всичко е обикновено и в границите на този интервал не се появят чиновници със признаци и позитивни проби, след този период ще ги отменим “, добави кметът.
Той е безапелационен, че обслужване се прави, само че единствено и само във фронтофиса при строги правила за стерилизация и носене на маски.
Този е третият случай на положителен за Ковид-19 в Рудозем, като и трите са в друго време.
 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 юни НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 юни
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР