Двама служители на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на

...
Двама служители на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Наградиха видински огнеборци, спасили редки птици от пожар

Двама чиновници на районна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Видин получиха награди в годишната акция "Аз вардя горите и орлите на България ". Светослав Станков и Светослав Ангелов избавиха две млади птици от типа бял щъркел от паднало горящо гнездо в село Гомотарци на 3 юли.
Организатори на годишните награди за битка с закононарушенията против природата са Българското сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/ и Изпълнителна организация по горите /ИАГ/.
"Това е една акция, която цели да понижи закононарушенията против природата, да отличи положителните практики в битката с закононарушенията против природата и да сложи този проблем във фокуса на публичното внимание. Тази година отличихме 14 души в 10 номинации. Бяха наградени и двама пожарникари от "Пожарна сигурност и отбрана на популацията "- Видин. Това са Светослав Станков и Светослав Ангелов, които реагират доста съответно и бързо на сигнал за горящо щъркелово гнездо и избавят двойка щъркели ", сподели Емилия Янкова от Българско дружество за защита на птиците.
Всички наградени получават плакет, грамота и парична премия от 150 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР