Двама служители на полицията в Козлодуй са наказани, защото са

...
Двама служители на полицията в Козлодуй са наказани, защото са
Коментари Харесай

Наказаха полицаи, които укрили случката с Пешко от АЕЦ-а

Двама чиновници на полицията в Козлодуй са осъдени, тъй като са укрили случая с Пешко Караджов, който нахлу в Районното ръководство в града и заплашваше служител на реда с уволняване, научи OFFNews. 

Наказаните са Кръстьо Кръстев , шеф на ръководството в Козлодуй и Аспарух Максимов , който по време на случая е оглавявал ръководството в АЕЦ Козлодуй.

Проверката е направена след заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, който разпореди цялостна проверка за това по какъв начин се е управлявала полицията във Враца. 

Проверката открила, че двамата полицейски началници не са обявили случая в осведомителния бюлетин. Кръстев има документално предизвестие, а Максимов е с неодобрение за 6 месеца.

Към момента не е ясно каква е повода казусът да не бъде отразен в бюлетина. Както OFFNews обаче писа, а и както самият Кръстев твърди, случката е докладвана в прокуратурата. Малко по-късно обаче държавното обвиняване приключи инспекцията със умозаключение, че не е установено незаконно държание от страна Пешко Караджов. След като нескрито излезе записът, постановлението за преустановяване беше анулирано и прокуратурата подхвана случая още веднъж. 

От Районната прокуратура в Козлодуй оповестиха за OFFNews , че органите на ОДМВР правят инспекция, като резултатите от нея към момента не са докладвани.



В същото време към прокуратурата е препратена и тъжба на служител на реда Цветан Благоев, който беше уволнен от някогашния шеф на полицията във Враца Димитър Газибарски , откакто служителят популяризира видеото с осъществяванията на Пешко Караджов. Уволненият апелира пред вътрешния министър решението на Газибарски, с което е отхвърлен от поста си.

В понеделник зам. основният секретар на МВР Георги Арабаджиев съобщи, че полицията в регионалния град е ръководена зле под управлението на Газибарски. След като нескрито излязоха поредност от нарушавания в работата на полицията, Газибарски беше отхвърлен от поста. Към момента той е преназначен като шеф на група в Транспортна полиция.

Както към този момент стана ясно, от записа с Пешко Караджов недвусмислено излиза наяве, че той е в положителни връзки с тогавашния началник на полицията Димитър Газибарски. След като подвига скандал на служител на реда за това, че е съставил акт за шофиране в нетрезво положение на негов другар, Караджов го заплашва с уволняване и декларира, че ще се обади на шефа на полицията. Малко по-късно Караджов беседва с някого по телефона и се оплаква от служителя на реда.

Косвено удостоверение за " положителните практики " на съдействие на разнообразни равнища сред АЕЦ-а и ОДМВР приказва и фактът, че малко след този случай брачната половинка и синът на Димитър Газибарски са назначени на работа в АЕЦ-а, като за едно от назначенията се твърди, че е станало с персоналния принос на Караджов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР