Двама служебни адвокати обжалват 72-часовия арест на бизнесмена Васил Божков

...
Двама служебни адвокати обжалват 72-часовия арест на бизнесмена Васил Божков
Коментари Харесай

Служебни адвокати обжалват ареста на Божков и на Попов

Двама служебни юристи апелират 72-часовия арест на предприемача Васил Божков и неговия бизнес сътрудник Георги Попов в тяхно неявяване, написа " 24 часа ". Делото се гледа в Апелативния профилиран съд, като ръководител на състава е шефът на съда Георги Ушев .

По думите на Милена Миланова, която е длъжностен бранител на притежателя на " Нове холдинг ", всеки прокурорски акт предстои на обжалване.
 Двама прокурори разговаряли в ОАЕ за Божков Обновена
Двама прокурори разговаряли в ОАЕ за Божков

Да му се молим да се върне ли, запита Гешев публицистите

Миланова счита, че 72-часовия арест е невиждана мярка, тъй като Божков не е задържан у нас. Постановлението за тази мярка не е сведено до неговото познание и надлежно той не е могъл да се отбрани .

Божков бил издирван единствено един път на своя домакински адрес и на идващия ден е разгласен за търсене посредством Интерпол и издадена европейска заповед за арест.

Ограничителната мярка задържане за 72 часа, наложена от прокуратурата, продължава повече от месец, посочи Миланова.

Другият длъжностен бранител Надежда Николова съставлява бизнеспартьора на Васил Божков - Георги Попов. По думите й не било ясно дали Попов е издирван и на кой адрес и дали някой му се е обаждал по телефона да го приканва.

Божков и Попов не са в България, а в ОАЕ, по тази причина техните служебни бранители нападат задочно ареста от 72 часа, който е натрапен при покачване задочно на обвиняванията. Арестът им е разпореден от прокуратурата.

Съдът ще се произнесе по жалбите в 11:30. След това е делото по митинга на прокуратурата против стартирането на брачната половинка на Васил Божков - Елена Динева, против 1,5 млн. лв.. Тя се поздрави общително с издателя Иво Прокопиев, а по-късно и с предприемача Гриша Ганчев до момента в който чакаше реда на своето дело в двора на Спецсъда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР