Двама скиори пострадаха много тежко по време на първата тренировка

...
Двама скиори пострадаха много тежко по време на първата тренировка
Коментари Харесай

Двама скиори пострадаха тежко по време на тренировка в Бормио

Двама скиори пострадаха доста тежко по време на първата подготовка за спускането в Бормио, 14-и старт за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Представителят на Чили Хенрик декор Апен счупи крайник, а представителят на домакините Матео де Ветори е с травма на ръката. И двамата бяха превозени с хеликоптер до локалната болница.

Скиорът, който се състезава за Чили (23 г.) е с фрактура на тибията и фибулата, до момента в който Де Ветори е с много дълбока прорезна рана, оповестиха от пресцентъра на пистата. И двамата скиори бяха измежду последните, които се пуснаха по трасето, съотвеност с номера 67 и 59.

Тренировката на пистата " Стелвио " завоюва италианецът Петер Фил. Тя е втората най-дълга е Световната купа след " Лаубернхорн " в швейцарския курорт Венген, и се завръща в календара след тригодишно неявяване. Фил, който е втори в Бормио от 2006 година, се спусна за 1:57.06, а на осем стотни зад него остана сънародникът му Кристо Инерхофер.

Трети и четвърти се класираха двама австрийци – Матиас Майер и Ханес Райхелт, а пети различен италианец Доминик Парис. Аксел Лунд Свиндал, който завоюва две от трите спускания през сезона приключи пети с време 1:58.62.

В сряда следва още една подготовка в спускането, а в четвъртък е формалният старт на пистата " Стелвио ". Отново в Бормио, на 29 декември мъжете ще проведат и алпийска композиция.

След 13 старта от началото на сезона лидер за Големия бистър глобус е Марсел Хиршер с 534 точки, пред Хенрик Кристоферсен с 505 и Свиндал с 374. В класирането за Малкия глобус в спускането Свиндал има 260 точки и води пред Беат Фойц (212) и сънародника си Шетил Янсруд (149).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР