Двама съпрузи са арестувани в Пловдив за източване на еврофондове.

...
Двама съпрузи са арестувани в Пловдив за източване на еврофондове.
Коментари Харесай

Митничар, уволнен от Свиленград, точил пари от еврофондове

Двама съпрузи са задържани в Пловдив за източване на еврофондове. В продължение на две години Стойчо /50/ и Ива/45/ съумели да присвоят близо 100 000 лв.. Мъжът, арестуван при акцията на Икономическа полиция е някогашен митничар, научи TrafficNews.bg. Стойчо Ванев е работил дълги години на Свиленградската митница, само че е уволнен, откакто е приет за отговорен, че е пуснал бус, натовен с контрабандна техника. През 2010 година той е наказан на 8 месеца условно с три години изпитателен период.
След като напуща митницата, записва частна компания с предмет на активност стерилизация.
Ванев и брачната половинка му Ива са задържани в понеделник в Пловдив за източване на еврофондове. Задържани са в жилището им в Кършияка. В продължение на две години съумели да присвоят близо 100 000 лв., оповестяват от прокуратурата.
Срещу всеки от съпрузите има повдигнати две обвинявания за интервалите от 12 октомври 2017 до януари 2019 година Двойката е работила на територията на Пловдив, Раковски, Велинград, Пазарджик, Котел, Сливен, Харманли и Свиленград. Те кандидатствали по плановете " Работа " и " Обучение и претовареност " на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 ", на стойност 696 837.32 лв..
Изготвяли подправени контракти на безработни, като им внасяли начисляваните осигуровки, а сумата, която те трябвало да получават като заплата, я прибирали. Дебитните карти, през които били осъществявани транзакзциите от Министерството на труда, били прибрани от уредниците на схемата и те теглили от време на време суми от тях. Съпрузите са изтеглили 93 хиляди лв. от сметките на 101 лица.
На Ванев и брачната половинка му Ива е повдигнато и обвиняване за пране на пари.

Източник: TrafficNews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР