Двама съдебни медици от западната ни съседка ще отпътуват утре

...
Двама съдебни медици от западната ни съседка ще отпътуват утре
Коментари Харесай

Версиите взрив, тероризъм или превоз на бензин се отхвърлят за катастрофата на „Струма“

Двама правосъдни медици от западната ни съседка ще отпътуват на следващия ден за София, с цел да разпознават телата и да предадат останките, заяви основният прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски на брифинг в РСМ. 

„ Надявам се до края на другата седмица правосъдните медици да свършат своята работа и труповете на жертвите от злополуката с македонския рейс да бъдат освободени и предадени на околните “, добави  Бисер Михайлов, заместник-окръжен прокурор Перник.

„ Днес ще предадем на българските управляващи документи от разпитите на очевидците. Тези дейности не престават и през идващите дни ще има още разпитани. Всички протоколи ще бъдат предоставени на България. За да не нарушим работата на следствието, за това сега не можем да кажем кои са разследвани и разпитани. Запознати сме с професионализма на българските прокурори “, сподели Йовевски.

„ Продължаваме да работим по всички версии, които не са отхвърлени. Няколко дни след произшествието не може да се дефинира повода и да се назове една съответна версия, одобрявана като потвърдена и всички останали отпаднали “, съобщи Младен Петров, следовател от Национална следствена работа.

Той сподели, че са направени всички проби, с цел да се изключи версията за тероризъм още на старта на следствието.

„ Категорично е отхвърлено догатката, че се е превозвал бензин или експлозиви. Не са открити останки от взривни субстанции “.

Младен Петров изясни, че всички сигнали и условия, които постъпват при тях, се ревизират от следствието даже и да не звучат съществено.

Собственикът на компания „ Беса Транс “ е разпитан, с него интензивно се работи на територията на РСМ. Веднага след настъпването на злополуката, документите е конфискувана, съобщи Йовевски. 

„ Когато бъдат направени заключеният по всички правосъдни експертизи, тогава ще имаме и решение дали маркировката на пътя е в някаква причино-следствена връзка с настъпилото произшествие “, добави Михайлов.

Днес на управляващите в България ще бъдат предадени показания на разпитани очевидци на случая, изясни основният прокурор на РСМ. В идващите дни следва да бъдат разпитани още доста лица, добави той. Всички протоколи ще бъдат изпратени на България.

Собственикът на компанията не може да бъде упрекнат за съответното пътно произшествие, споделиха проверяващите. Седалището и ръководството на притежателя на компанията и рейса са в РСМ, допълниха управляващите.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР