Двама са заразени, съобщи министърът на здравеопазванетоКитайският вирус, който вече

...
Двама са заразени, съобщи министърът на здравеопазванетоКитайският вирус, който вече
Коментари Харесай

Китайският вирус стигна Франция

Двама са инфектирани, заяви министърът на опазването на здравето

Китайският вирус, който към този момент лиши живота на 26 души и разболя повече от 1000 в град Ухан, стигна Франция. Регистрирани са два случая на новия ковид, заяви френският  министър на опазването на здравето Анес Бюзен. Това са и първите случаи в Европа, предадоха международните организации.

Първият доказан случай е при пациент, признат в болница в Бордо, а втория е в Париж, посочи министър Бюзен. Тя увери, че управляващите ще създадат всичко допустимо, с цел да не се популяризира болестта. Бюзен не изключи вероятността да има и други случаи на болест във Франция, съобщи Ройтерс.

Според френски медии пациентът в Бордо е мъж, който неотдавна се върнал от Китай, преминавайки през Нидерландия. Самият той е от китайски генезис и е бил в по работа в града-епицентър на болестта – Ухан. Живее в Жиронд във Франция. Засега не се знае доста за парижкия доказан случай. Известно е единствено, че става дума също за човек, който е бил в Китай.

Досега отвън континентален Китай случаи на болест има в Южна Корея (2 случая), в Съединени американски щати (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), напомня Франс прес. В множеството случаи става дума за китайци от Ухан или за локални поданици, които са се завърнали от пътешестване в Ухан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР