Двама са военните с коронавирус. Единият е подполковник от многонационалната

...
Двама са военните с коронавирус. Единият е подполковник от многонационалната
Коментари Харесай

Двама са военните с коронавирус

Двама са военните с ковид. Единият е подполковник от многонационалната дивизия в Румъния, който от 4 дни е в Инфекциозна болница в Букурещ, другият военнослужещ е от Косово – той е под лекарско наблюдаване в Пловдив. Това заяви вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов пред бТВ.  Той изясни, че контингентът за Афганистан не е отпътувал поради неприятните метеорологични условия през вчерашния ден, а не поради заболяване.

Връщащите се 160 души от там ще бъдат тествани и сложени под 14-дневна карантина.

Каракачанов отново напомни, че военнослужещи могат да анулират служителите на реда по границата, с цел да могат те да наблюдават за съблюдаване на ограниченията навътре в страната.

Вицепремерът съобщи, че към този момент не се е обсъждало удължение на изключителното състояние, само че обстановката се следи в придвижване.

Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията, с цел да се извърши разпореждането да се върви в обществени места с защитни средства, сподели още Красимир Каракачанов. Иначе армията има защитни дрехи, в случай че възникне остра потребност. Няма заплаха да пострадат огромни формирования, лимитирали сме и учения и образования, добави вицепремиерът.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР