Двама са починалите от усложнения след грип пациенти в Пазарджишко,

...
Двама са починалите от усложнения след грип пациенти в Пазарджишко,
Коментари Харесай

Двама са починалите след грип в Пазарджик

Двама са умрелите от затруднения след грип пациенти в Пазарджишко, оповестяват от Областната болница в града. По-рано през днешния ден бе обявено за 42-годишен мъж, който е умрял в неделя. Днес е настъпил летален край и за още един, на 62 години, от Велинградския регион.

Вторият болен е признат нощес в Интензивното поделение в извънредно тежко положение и с голям брой съпътстващи болести, в това число съществени белодробни проблеми. Настанен е в реанимацията и незабавно е включен на апаратно дишане. Въпреки напъните да бъде избавен, часове по-късно е умрял от полиорганна непълнота.

Медиците се борят за живота на още шестима души, попаднали в Интензивното поради тежки затруднения след вирусни инфекции.

Десетки други пациенти с по-леки диагнози, също след респираторни болести, са настанени в двете вътрешни и двете детски отделения. Местата недостигат по тази причина в някои от другите са изолирани браншове за повалени от грип. Работещите в Областната болница са в цялостна готовност поради прогнозите, че пикът на грипната зараза следва.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР