Двама руски шпиони, прикривали се като дипломати в Руското посолство

...
Двама руски шпиони, прикривали се като дипломати в Руското посолство
Коментари Харесай

В навечерието на 3 март гоним двама руски дипломати

Двама съветски шпиони, прикривали се като дипломати в Руското посолство в София са оповестени за личност нон грата, оповестиха от Външно. В период от 48 часа те би трябвало да изоставен страната, откакто българските специфични служби са предизвестили Външно, че правят нерегламентирана разследваща активност.

Днес по-рано стана ясно, че основният прокурор Иван Гешев е уведомил министъра на външните работи за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност от страна на един жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет, оповестиха от прокуратурата.

В резултат от взаимната активност на Специализираната прокуратура и Държавната организация " Национална сигурност " е формирано досъдебно производства за закононарушения против Република България по член 105, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието е открито, че жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки, на територията на Република България.

Същото е в несъгласие и с Виенската спогодба за дипломатическите връзки. В тази връзка основният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събраните в хода на следствието данни с оглед предприемане на дейности по подготвеност.

От българското външно министерство молят също да бъдат свалени проби от страницата на дипломатическата задача на Руската Федерация у нас, в която има обиди и квалификации, които са неприемливи за нас, както и да се извинят за тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР