Двама руски граждани с дипоматически имунитет са събирали информация за

...
Двама руски граждани с дипоматически имунитет са събирали информация за
Коментари Харесай

Гешев откри руски шпиони в енергетиката и изборния процес

Двама съветски жители с дипоматически имунитет са събирали информация за България за да я издадат на непозната страна или организация. Това излиза наяве от известие на прокуратурата. То е второто в границите на два дни по " съветска линия ". В четвъртък бе оповестено, че са повдигнати обвинявания на трима руснаци поради отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев.

Единият посланик се е интересувал от информация за механизмите на изборния развой, а другият – за енергетиката и енергийната сигурност на страната. Тези данни са изпращани в съветска разследваща работа в Москва, настояват от прокуратурата. И за двата случая е известена външният министър Екатерина Захариева, написа в известието.

Държавна и служебна загадка

Дипломатът, интересувал се от енергийните въпроси, е открит в границите на следствие, пишат от прокуратурата. Според държавното обвиняване неговата активност е почнала още през октомври 2018 година и продължава и към сегашния миг. Той е изпращал събраното към съветска разследваща работа. Статутът му у нас е на чиновник на Търговското посланичество на Русия.

" За реализирането на противозаконната си активност съветският представител е осъществявал контакти с български жители, които са имали достъп до информация от тази сфера. Допълнителна инспекция е открила, че съветският жител се употребява с дипломатически имунитет, защото е чиновник на Търговското посланичество на Руската федерация в София ", пишат от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР