Двама руски агенти са били арестувани тази пролет в Холандия

...
Двама руски агенти са били арестувани тази пролет в Холандия
Коментари Харесай

Нов скандал с агенти на руското военно разузнаване

Двама съветски сътрудници са били задържани тази пролет в Холандия по съмнение в шпионаж против лаборатория в Швейцария, след което са били екстрадирани. Информацията за случая е оповестена в швейцарския вестник " Тагес анцайгер " и холандския " Ен Ер Це Ханделсблат ", направили взаимно следствие.

Швейцарската разследваща организация е удостоверила пред " Тагес анцайгер " арестите. Според вестника те са били осъществени след взаимни дейности на контраразузнаването на Швейцария, Англия и Холандия за попречване на заговора против лабораторията " Шпийц " край Берн, в която работят специалисти по нуклеарни, биологически и химически оръжия.

В тази лаборатория са били изследвани мостри от токсичен газ, пуснат в Сирия, за което бе упрекнат режима на Башар Асад, както и проби от нервно-паралитичното вещество, с което през март в Англия бяха отровени Сергей Скрипал и щерка му. От лабораторията са удостоверили, че е имало опит за навлизане в данните им от хакери, само че той е бил осуетен.

" Тагес анцайгер " прецизира, че задържаните в Холандия не са същите лица, обвинени от английската прокуратура като причинители на покушението против някогашния съветски разузнавач.

Холандското издание твърди, че хванатите в Холандия двама руснаци са работели за съветското военно разузнаване и са имали " съоръжение за навлизане в компютърната система " на лабораторията " Шпийц ". В публикацията на " Ен Ер Це Ханделсблат " не се прецизира имало ли е правосъден развой против тази лица и какви обвинявания е можело да им бъдат предявени.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР