Двама русенци - Мирослав Шенков и Пламен Цанев, получиха благодарност

...
Двама русенци - Мирослав Шенков и Пламен Цанев, получиха благодарност
Коментари Харесай

Двама русенци получиха грамоти от полицията за проявена смелост и гражданска доблест

Двама русенци - Мирослав Шенков и Пламен Цанев , получиха признателност и грамоти от името на управлението и чиновниците на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град за проявена от тях храброст, гражданска героизъм и съпричастност към работата на органите на реда и сигурността на обществото. Мъжете се притекли на помощ на малолетно момиче, което било жертва на обир, и съдействали на полицията при залавянето на причинителя, оповестиха от регионалната полицейска дирекция в Русе.

Случаят е от предходната седмица. Двамата русенци карали колела на 8 юли вечерта в региона на ул. " Борисова ", когато чули крясъци за помощ. Веднага се притекли, като в тъмна пресечка разкрили 13-годишното момиче. То им показало мъжа, взел телефона й, откакто я блъснал през лицето.

Мъжете хванали причинителя и го предали на изпратените на място служители на реда. Оказало се, че 31-годишният нарушител е остарял познайник на полицията. По случая е формирано бързо произвеждане, като за закононарушението законът планува от три до 10 години затвор.

Отличията на Мирослав Шенков и Пламен Цанев са връчени от заместник-директора на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Павлин Коджахристов, началникът на Първо районно ръководство основен контрольор Пламен Първанов и началникът на бранш " Криминална полиция " в Първо районно ръководство основен контрольор Петър Петров.

" За човешката им постъпка, за бързите им и съответни дейности, за човешкия образец, за оказаната помощ и съпричастност изричаме откровени благодарности ", декларират от русенската полиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР