Двама родни братя - Игор и Евгиний Бончеви от с.

...
Двама родни братя - Игор и Евгиний Бончеви от с.
Коментари Харесай

Двама братя, бесарабски българи, загинаха на фронта в Украйна

Двама родни братя - Игор и Евгиний Бончеви от с. Надеждовка, Арцизка община, Болградски регион, починаха на фронта през тази година.
Прочетете още
" Това е огромна покруса за фамилията - починаха двамата им синове на 32 и 38 години ", написаха от Арцизката община в формалния си уебсайт.

Младшият сержант Евгений Бончев е служил в 11 бригада " Михаил Грушевски " на Националната армия на Украйна. 38-годишният българин е погубен на фронта на 29 август. Евгений се записва в редовете на украинската войска в първите дни на войната. През 2001 година той е приключил с отличие учебното заведение в родното си село, след което е приключил Измаилския държавен педагогичен университет.

Преди половин година, през февруари 2023 година, на фронта е погубен по-малкият му брат Игор Бончев.

Бесарабският българин почина в Донецка област по време на бойни дейности на 9 февруари. Тридесет и две годишният боец се записва в редовете на украинската войска и отпътува на фронта незабавно след началото на войната на 24 февруари 2022 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Игор Бончев е роден в българско семейство през 1991 година Родното му място е с. Надеждовка, Арцизка община. През 2018 година стартира работа като преподавател по физика в общообразователното учебно заведение в с. Веденка, Саратска община, където живееше със фамилията си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР