Двама представители на инициативата Правосъдие за всеки се извиниха за

...
Двама представители на инициативата Правосъдие за всеки се извиниха за
Коментари Харесай

"Правосъдие за всеки" извади кирливи ризи на Лозан Панов и се извини, че са го издигнали за президент

Двама представители на самодейността " Правосъдие за всеки " се извиниха за издигането на Лозан Панов за президент.

Ден след вота Пепи Кънчев (на снимката) и Емил Георгиев написаха, че този избор се е оказал неточност и че пътищата на инициативния комитет и на претендента са се разделили още в самото начало на акцията. " Правосъдие за всеки " бе ядрото на Инициативния комитет, издигнал ръководителя на Върховен касационен съд за кандидат-президент.



" Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите ", написа през днешния ден Пепи Кънчев във фейсбук профила си.

" Отчитам присъединяване си в това начинание като неточност, за която скърбя и се оправдавам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всевъзможни кандидатури, поради което и аз оставам с нея ", написа на собствен ред в блога си Емил Георгиев.

На изборите за държавен глава на 14 ноември Лозан Панов остана с пети резултат и съгласно неокончателните данни събира малко над 3% от гласовете.

Пепи Кънчев споделя, че ИК бил в началото стъписана от репликата за " подправения воин " по адрес на Румен Радев. Тогава щабът предложил да се изработят ясни послания в акцията. " Отговорът на нашето предложение от претендента беше, че той САМ ще дефинира посланията си, САМ ще избере кой да го съветва, САМ ще дефинира програмата си в акцията и визитите из страната, САМ ще дефинира кой член ИК в коя медия ще приказва в наложителен синхрон с неговите послания ", написа Кънчев. 

ИК и предизборният щаб останали " изумени " и от обвинението към действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да организира диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. 

" Поискахме пояснение. Беше ни обяснено, че посланията самичък ще си ги готви, че визитите в страната ще ги прави дружно с локални представители на Демократична България, че ще разчита главно на своята ПР-ка. Разбрахме, че избирателен щаб няма да има, а ИК бе предварително освободен. (...) Цялата акция, която видяхме беше напълно проведена, извършена и изговорена от самия претендент, без присъединяване и помощта на ИК ", прибавя Кънчев.

Емил Георгиев изрича сходна позиция и споделя:

" Участвах в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като претендент в президентската конкуренция. С убеждението, че издигаме потвърдил се във времето войник за правораздаване, управленец, достигнал кариерния си връх в правосъдната власт, подготвен да бъде общественик на още по-високо ниво. Проведената от Панов и екипа му акция ми сподели, че съм сбъркал ".

В задочния диалог за кандидатурата на Лозан Панов с пост във фейсбук се включи и неговият пиар Ивет Добромирова. Нейната позиция е, че незабавно след първото изявление на Панов против него застанали и Демократична България, и хората от Инициативния комитет:

" Демократична България от своя страна и освен на равнище своите водачи, се съобщи като съпротива на Лозан Панов незабавно след първото му изявление, в което той дефинира Радев като " подправен воин ". Тогава против него застанаха и 90% от инициативния му комитет, отпред с всички от " Правосъдие за всеки ". (...)  Лозан Панов имаше безрезервна поддръжка само и единствено от членовете на ДСБ и частично от Зелено придвижване в границите на това, което самоуверено всички назовават " акция ".

Добромирова показва, че акцията на Лозан Панов била финансирана с едвам 50 000 лв., а " всички " свободни и демократични " медии работиха срещу Лозан Панов ". Самата тя пробвала да разубеди съдията да се кандидатира поради високото утвърждение за Румен Радев, поддръжката на доста десни гласоподаватели за настоящия президент и на 600-те хиляди гласа, на които ГЕРБ може да разчита.

" Лозан Панов организира своя кръстоносен поход на истината, тъй като това е неговият кръст и той си го носи. Аз съм горда, че бях негов оръженосец ", написа Добромирова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР