Двама полицаи загинаха след гонка с автобус пълен с мигранти

...
Двама полицаи загинаха след гонка с автобус пълен с мигранти
Коментари Харесай

Единият от загиналите полицаи не е трябвало да е на работа, взел дежурство на колега

Двама служители на реда починаха след гонка с рейс цялостен с мигранти в Бургас. Инцидентът стана към 5 часа тази заран. Задържани са и двамата водачи на транспортното средство, както и още един мъж, който е помагал на единия избягал лидер.
Автобусът, цялостен с мигранти, е пропътувал 25 км от първия пост на " Гранична полиция ", на който отхвърля да спре на " стоп палка ". Преследването продължава до бул. " Трапезица " в Бургас, където се стига до съдбовния случай. На място умират служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев.

" Данчо тази нощ не трябваше да е на работа. Взел е дежурство на собствен сътрудник, защото в друго поделение в Първо РПУ не е достигал персоналния състав. Аз знам по какъв начин работи този човек, единствено за последните месеци е награждаван няколко пъти за проявен подвиг ", споделя журналистът Катя Касабова.

" Каналджиите, които са превозвали в рейса 47 бежанци, са сирийски жители със статут на филантропични бежанци ", разгласи в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Разпоредена е инспекция на бежанските центрове за лица, които се занимават с каналджийство.
" За мен съществена причина за този случай е неналичието на точно осъществяване на функционалностите на " Гранична полиция ". Не полицията в Бургас е трябвало да преследва рейс с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница ", добавя отрасловият министър.

" Създадени са два екипа - от проверяващи органи и следователи, на които е предоставено следствието. Създаден и е екип от наблюдаващи прокурори ", съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Свидетели описват, че са чули изстрели.

" Два изстрела, единият служител на реда споделяше на другия да стреля. После разбрахме, че там лежи един, само че не е ранен. Не им позволяват да стрелят, трябваше да им спукат гумите и нямаше да си отидат тези две момчета ", споделя очевидецът на кървавия случай Любомир Благоев.

Другият очевидец на случилото се Людмил Вачев пък твърди, че изстрелите са били три.

Вътрешният министър увери, че закононарушението ще бъде разкрито.

" Така наречените каналджиите оповестиха война на българската страна и тя ще отговори с цялата си мощност. Ще създадем всичко належащо, с цел да не се повтаря този случай ", безапелационен бе Демерджиев.

" В моите очи те са герои и откровено изричам моите съболезнования към техните близки. Утре в Бургас ще бъде разгласен Ден на печал ", сподели кметът на морския град Димитър Николов.

Вътрешният министър разгласи, че границата на Малко Търново ще бъде подсилена с 100 военни, както и че ще се вземат ограничения да се укрепи обстановката на границата.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/08/25/ediniiat-ot-zaginalite-policai-ne-e-triabvalo-da-e-na-rabota-vzel-dejurstvo-na-kolega.541418
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР