Двама полицаи спасиха жена с коронавирус, която била върната от

...
Двама полицаи спасиха жена с коронавирус, която била върната от
Коментари Харесай

Полицаи спасиха жена с коронавирус, оставена без лекарски грижи

Двама служители на реда избавиха жена с ковид, която била върната от столична поликлиника без обзор и без проучвания. Униформените се намесили в драмата и се погрижили тя да получи навременна помощ в друго лечебно заведение. Публикациите за постъпката им провокираха бурна реакция във фейсбук.

Преди седмица инфектираната с COVID-19 Дани Йорданова от София вика кола за спешна помощ, а на сигнала ѝ се отзовават не медици, а служители на реда.

Историята е преразказана от приятелите на Йорданова и напряко взривява „ Facebook “: " Помогнал ѝ, когато медиците от 12 ДКЦ безусловно са я оставили в ръцете на Бога, защото имала позитивен тест и отказали да вършат фотография на дроба, макар че тя се е задушавала. "

Полицаят Антон Веселинов и сътрудника му Благой Палакарчев, вместо да я върнат у дома, я закарали в „ Пирогов “.

Вълната от признателност в обществените мрежи изненадала служител на реда Антон Веселинов и сътрудника му, които оказват помощ в столичната незабавна помощ.

" Жената очевидно се движеше малко по-трудно поради болестта, придружихме я, направихме всичко допустимо да ѝ бъде помогнато ", сподели Веселинов пред bTV.

" Колегата я придружаваше в болничното заведение на всички места, дори до тях ѝ оказа помощ да се прибере. И се надявам, че към този момент е по-добре ", добави сътрудника му Благой Палакарчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР