Двама полицаи са били простреляни по време на протест в

...
Двама полицаи са били простреляни по време на протест в
Коментари Харесай

Напрежение! Простреляни полицаи по време на протест в американския град Луисвил

Двама служители на реда са били простреляни по време на митинг в американския град Луисвил, щата Кентъки. Недоволството избухна след решението на правосъден състав да не повдига обвинявания против трима чиновници на реда за гибелта на афроамериканката, починала при полицейска интервенция.

Служителите на реда са с незастрашаващи живота пострадвания като съгласно полицията има арестуван обвинен. Напрежението в Луисвил се повиши след резултат от развой във връзка убийството на Бриана Тейлър.

Съдебни органи взеха решение в сряда, че двама от униформените, взели участие в стрелбата, при която почина Тейлър, са имали опрощение за потребление на смъртоносна мощ. Трети чиновник на органите на реда е с повдигнати обвинявания за пукотевица по прилежащо жилище.

Продължилото четири месеца следствие завърши с прочувствена конференция на основния прокурор на Кентъки Даниел Камерън, който съобщи, че дейностите на тримата униформени в нощта на 13-ти март са били оправдани, тъй като приятелят на Тейлър е стрелял по тях, откакто един от чиновниците на реда е разрушил вратата на жилището. Полицаите, които са били цивилни по време на стрелбата са били там, с цел да връчат заповед за обиск.

По-рано тази година Името на Тейлър стана част от възгласите на национални митинги настояващи за расова правдивост.

В сряда след конференцията на управляващите в Луисвил стотици излязоха по улиците и в други точки от страна като Ню Йорк, Бостън, Лос Анджелис и във Вашингтон.

Адвокатът на фамилията на Тейлър дефинира решението на правосъдните органи като „ безобразно и обидно. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР