Двама полицаи от Велико Търново са наказани дисциплинарно, а преписката

...
Двама полицаи от Велико Търново са наказани дисциплинарно, а преписката
Коментари Харесай

Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни на футболисти при проверка в Търново

Двама служители на реда от Велико Търново са осъдени дисциплинарно, а преписката е изпратена на прокуратурата.

Срещу въпросните чиновници бе разпоредена вътрешна инспекция поради сниман клип с хули и обиди против футболисти. Патрулният екип се отзовал по сигнал на тел. 112 за нарушение на нощната тишина в жилище в остарялата столица в края на август. В жилището имало група млади футболисти. Те били ругани и обиждани от униформените. След това в обществените мрежи бе завъртян клип с възмутителното държание на униформените.

По предварителна информация имаше данни, че единствено единият служител на реда е псувал и обиждал грозно юноши от футболните тимове – „ Етър “ и „ Локо “ Дряново. Въпросният мвр-служител е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който работи към районно управление (на МВР) – Велико Търново от няколко години и е с положителни служебни атестации досега. Кадрите от клипа демонстрират, че Цонев е изключително недодялан и нахален, крещейки, назовава младежите мастии и глупави келеши и декларира, че ще ги побърка от пердах.

Освен него обаче е осъден и сътрудника му,който е също е бил на инспекцията в жилището.
Скандалното видео взриви обществените мрежи, само че част от коментиралите питаха какво вършат измежду нощ сами 15 – 16-годишни момчета и къде е родителският надзор. Други упорстваха служителите на реда да са по-безкомпромисни с нарушителите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР