Двама полицаи и минувач са убити при стрелба този вторник

...
Двама полицаи и минувач са убити при стрелба този вторник
Коментари Харесай

Мъж откри огън по полицаи в Лиеж, трима души загинаха

Двама служители на реда и минувач са убити при пукотевица този вторник в центъра на белгийския град Лиеж, предава публичният оператор RTBF, представен от " Франс прес ". Други двама служители на реда са ранени.

Според RTBF нападателят е бил " обезвреден ". Местни медии обаче пишат, че той е взел пленник, а по-късно се е самоубил. Информацията не е доказана от силите на реда. Телевизията споделя още, че той е почнал да стреля в кафене, а по-късно опитал да се скрие в близко учебно заведение.

В момента няма информация за други жертви или за претекстовете на офанзивата. Според проверяващите обаче е допустимо да става дума за терористично нахлуване.

Вътрешният министър на страната Ян Ямбон написа в " Туитър ", че управляващите следят обстановката.
#BREAKING Gunman killed two police officers and a passer-by in #Liege, #Belgium, before being shot dead. Motive is unclear pic.twitter.com/0ARIqppXEX
— Guy Elster (@guyelster) May 29, 2018
Изображения в обществените мрежи демонстрират по какъв начин пешеходци в региона на централния бул. " Д`Авроа " бягат от мястото на случая.

При престрелка през 2011 година в Лиеж мъж умъртви четирима души и рани над 100, след което лиши живота си.

През март 2016 година 32-ма души починаха, а над 300 бяха ранени при самоубийствени атентати на летище " Завентем " в Брюксел и на централна метростанция в града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР