Двама полицаи и един пожарникар са пострадали леко при пожара

...
Двама полицаи и един пожарникар са пострадали леко при пожара
Коментари Харесай

Двама полицаи и един пожарникар са пострадали при пожара в Нотр Дам

Двама служители на реда и един пожарникар са потърпевши леко при пожара в парижката катедрала "Нотр дам ". Това бе обявено от Пожарната работа в Париж в Twitter. "След повече от девет часа яростни сражения, близо 400 пожарникари в Париж стигнаха до края на ужасния пожар ", пишат тази заран пожарникари от Париж. Научаваме, че двама полицейски чиновници, с изключение на пожарникар, са леко ранени, написа "Фигаро ". "Огънят е изцяло овладян. Той е отчасти изгасен, остават остатъчни огнища ", сподели представител на пожарната пред Франс прес.

Следователи към този момент изслушват служащите, правили ремонтни действия в парижката катедрала "Нотр Дам ", в която през вчерашния ден избухна пожар, написа френският вестник "Фигаро ", базирайки се на прокуратурата в Париж.

Започнало е следствие за неволен палеж, обявиха от прокуратурата, като вниманието на проверяващите се концентрира върху версията, че пожарът е почнал от строителното скеле над покрива на катедралата.

Според архитекта Филип Вилньов, управляващ ремонтните действия в "Нотр Дам ", не е имало хора на скелето сега на експлоадирането на пожара, написа вестник "Паризиен ".

Пожарът в парижката катедрала "Нотр дам " бе овладян, съгласно някои от медиите за 9 часа, а съгласно други за 12 часа. "Опасността от пораждане още веднъж на пожар е изключена ", съобщи държавният секретар на министъра на вътрешните работи, представен от "Фигаро ".

Папата се моли за католиците във Франция и за парижкото население. Посланието бе написано тази заран в Twitter от шефа на пресцентъра на Светия трон. "Папата е покрай Франция и се моли за френските католици и парижките поданици под шока от ужасяващия пожар, опустошил катедралата "Нотр Дам ". Той се моли за всички тези, които се пробват да се оправят с тази трагична обстановка ", написа в Туитър Алесандро Джизоти.

Международната преса през днешния ден осъмна с чела за пламъците и сълзите към разигралия се смут в Париж.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР