Двама пациенти в рамките на експериментална програма в Кентъки, САЩ,

...
Двама пациенти в рамките на експериментална програма в Кентъки, САЩ,
Коментари Харесай

Експериментална програма изправи на крака четирима парализирани

Двама пациенти в границите на пробна стратегия в Кентъки, Съединени американски щати, могат още веднъж да вървят с помощта на електрично стимулиране в гръбначните им стълбове, до момента в който други двама стават и сядат, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес и оповестени в "Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".

Вестта идва дружно с тази в "Нейчър медисин " за различен пациент с парализа на долните крака, който е лекуван в клиниката "Мейо " в Рочестър, Минесота, и съумял още веднъж да проходи с помощта на електрод, вграден в гръбначния му дирек.

Центърът за проучвания върху гръбначния дирек към университета в Луисвил, Кентъки, притегли вниманието върху себе си през 2014 година, когато оповести, че хора с парализа на долните крака възвърнали чувствата си с помощта на електрично стимулиране. Този път бе обявено, че благодарение на електрод в гръбначния дирек двама участници още веднъж проходили, до момента в който други двама можели да стоят прави или да седнат. Електродът е обвързван с имплант в корема. "Участниците не могат да извършат тези дейности, когато стимулирането е прекратено ", разясниха създателите на проучването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР