Двама пациенти в Плевен и двама в Габрово са с

...
Двама пациенти в Плевен и двама в Габрово са с
Коментари Харесай

Четири случая на COVID-19 у нас: Пациенти в Габрово и Плевен дадоха положителни проби

Двама пациенти в Плевен и двама в Габрово са с позитивни проби за ковид. Случаите на COVID-19 в България са към този момент дефинитивно доказани. Изследват се стотици лица, които са били в контакт с тях.

Снимка: bTV

Първите двама - млад мъж от Плевен и стара жена от Габрово не са пътували в чужбина. Затова управляващите търсят нулевия пациент - индивида, от който е пренесена болестта. Още два случая се оказаха позитивни тази нощ - на здравно лице от Габрово и на възрастен пациент от Плевен.
Болницата в Габрово е под карантина, 45 проби на личния състав са изпратени към София Състоянието на 75-годишната жена, която е дала позитивна проба за ковид, е положително
Стабилно е положението на пациентите в Габрово е устойчиво, под домашна карантина е личният състав от вътрешното поделение, където под карантина са сложени 14 пациенти.

Снимка: bTV

Строга стерилизация и пропускателен режим още от нощес.

" Имаме подготвеност да разшириме базата на инфекциозно поделение с в допълнение още към 20 кревати, да отворим второ лечебно заведение - Държавната белодробна болница “, сподели доктор Николай Пенчоков, шеф на РЗИ - Габрово.

В мощ влезе строга карантина. Забранено е влизането на гости.
Ангел Кунчев: Пациентите с ковид в Плевен и Габрово се усъвършенстват Не би трябвало да се взимат ограничения, които ще блокират стопанската система, тъй като както е пристигнал, коронавирусът по този начин и ще си отиде, съобщи основният държавен здравен контрольор
Кризисният щаб спусна възбрана за всеобщи мероприятия.

" Апелирам всички да запазим успокоение и здрав разсъдък. Ако се наложи ще предприемем всички дейности, които са в отбрана интереса живота на жителите и жителите в нашата община “, съобщи Таня Христова, кмет на Община Габрово.

Снимка: bTV

Чан Чун Лу живее в Габрово от две години. Казва, че в Китай са преборили вируса с дисциплинираност.

Хората са обезпокоени, само че суматоха няма.

Контролът на хигиената при обществените услуги също е засилен.

Коронавирус и в Плевен

Снимка: bTV

Двамата мъже с ковид в Плевенската болница са в положително положение и нямат недоволства. 80 са откритите лица, които са контактували с тях. 140 са под домашна карантина.

Рано сутринта медицински сестри от базата под карантина не бяха позволени до работните си места.

Снимка: bTV
На 2 март в белодробното поделение постъпва 61-годишен мъж. Три дни по-късно - в неговата стая настаняват – 27-годишен. Снощи и двамата дадоха позитивни проби за COVID-19.

Кой кого заразява не е ясно.

" Един от пациентите - негов родственик е пътувал до Италия, знаете, че в града има доста задгранични студенти в Медицинския университет, има и задгранични служащи тъкмо от Италия, които работят по газопровода. Този контингент може да се счита за рисков ", съобщи Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата.

Под карантина са и хора от личния състав, които са били в контакт с болните. А в другата база на болничното заведение, в която няма инфектирани, ще се продължат да се правят единствено незабавни интервенции.
Ананиев: При нужда ще се пренасочва медицински личен състав в сериозни места у нас Обявен е карантинен режим в лечебните заведения в Плевен и Габрово с пациенти с ковид
" Имаме проект за клиники, които ще се преобразуват и при нужда ще се настаняват заболели с такова заболяване - 50 кревати можем да осигурим на момента ", сподели доцент доктор Цветан Луканов, изпълнителен шеф на УМБАЛ " доктор Г. Странски " – Плевен.

В късния следобяд здравният министър Кирил Ананиев раздаде на място спомагателни защитни дрехи и маски.

В складовете на армията има към 200 хиляди защитни дрехи. При потребност - те ще се раздадат на служителите на реда, които охраняват болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР