Двама пациенти с коронавирус са настанени в МБАЛ-Шумен. Състоянието на

...
Двама пациенти с коронавирус са настанени в МБАЛ-Шумен. Състоянието на
Коментари Харесай

Двама пациенти с коронавирус са настанени в болницата в Шумен

Двама пациенти с ковид са настанени в МБАЛ-Шумен.

Състоянието на съветския жител, от групата служащи, пристигнали в България за построяването на трасето на газопровода "Балкански поток " край Нови пазар, е устойчиво, с персистиращи данни за двустранна пневмония, оповестиха от болничното заведение.

Оттам означават, че на 5 и 6 юни са взети проби за COVID-19 на седем пациенти, приети в болница в МБАЛ-Шумен със болести на дихателната система. От тях две са позитивни - контролна проба на признатия на 24 май съветски жител на 59 година и на новоприет 46-годишен мъж с двустранна пневмония.

Новоприетият болен е в мощно повредено общо положение, с данни за тежък двустранен инфекциозен развой на белите дробове и дихателна непълнота, само че все още не се постанова да бъде подложен на изкуствена белодробна вентилация.

Двамата пациенти са настанени в инфекциозното поделение на болничното заведение, ситуирано в така наречен лечебен блок - постройка, в която не се обитават главните отделения на лечебното заведение.

Болните се лекуват и следят в независими стаи, със лични санитарни възли, в изцяло изолиран бранш. Ръководството ѝ изрича признателност на личния състав за всеотдайната работа при обслужване на пациентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР