Двама палестинци загинаха по време на сблъсъци с израелската армия

...
Двама палестинци загинаха по време на сблъсъци с израелската армия
Коментари Харесай

Сблъсъците срещу решението на Тръмп за Йерусалим взеха първите си жертви


Двама палестинци починаха по време на конфликти с израелската войска на границата с Ивицата Газа в оповестения „ ден за яд “ поради решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Единият умрял е 30-годишният Махмуд ал Масри, който е бил погубен по време на конфликти в южните елементи на линията. Другият мъж е умрял при конфликти край границата в северните елементи, оповестиха палестинските здравни управляващи.

От израелската войска потвърдиха, че са стреляли по двама души, защото те са били „ главните подстрекатели “ на протестите.

Решението на Тръмп да признае Йерусалим за израелска столица и проектите му да реалокира там американското посолство в страната провокираха бурни реакции освен в палестинските територии, само че и в целия мюсюлмански свят.

Групировката „ Хамас “, която управлява Ивицата Газа разгласи днешния ден за „ ден на яд “ против решенията. Сблъсъци бяха докладвани на доста места по границата с Израел, както и в Западния бряг и в самия Йерусалим. Според медицинските управляващи над 250 палестинци са потърпевши по време на спорове, най-много в резултат на приложимост на сълзотворен газ.

По данни на израелската войска протести са избухнали общо на 30 места на Западния бряг и Ивицата Газа.

Очаква се по-късно през днешния ден да заседава Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, който ще разиска дейностите на Тръмп, които бяха наказани от редица интернационалните водачи и организации, включително и от генералния секретар Антонио Гутериш. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР